Kinderdagverblijf Windekind

Elk kind moet zich hier thuis voelen

Wij staan klaar om dagelijks 75 kinderen tussen 0 en 3 jaar op te vangen, volgens de vereisten van Kind en Gezin.

Onze troeven: baby's en peuters samen in één groepje, inkomensgerelateerde prijs, ervaring met bijzondere ondersteuningsbehoeften, veilige en groene omgeving, open van 7u00 tot 18u30, volledige zomervakantie open.

Wij maken deel uit van Stijn vzw, van het Huis van het Kind Heusden-Zolder, en van netwerk “Hupsakee” (Ter Duinen in Lommel, Karbonkeltje in Pelt en Molleke in Mol).

Werking

Kinderen van alle leeftijden samen in één groepje

Vertrouwdheid en hechting zijn heel belangrijk. Daarom werken wij in groepjes met vaste begeleiders en met kinderen van verschillende leeftijden samen. Zij blijven van bij de start tot aan de overstap naar de kleuterschool in dezelfde groep. Broers en zussen kunnen dus samen opgevangen worden.

We starten de opvang steeds met enkele wenmomenten voor het kind.

Stafmedewerkers zien toe op de pedagogische omgang, de veiligheid en verzorging van de kinderen, de communicatie met de ouders, …

We hebben bijzondere aandacht voor kindjes met extra zorgvragen.

 
 

Accommodatie

In een aangename omgeving beleef je meer plezier

Een speelruimte met hoekjes, kleine slaapkamers, een groepstuintje met terras, een ruimte om binnen te ravotten en te fietsen,… en een dierenpark op wandelafstand. Windekind ligt in het groen en daar maken we volop gebruik van!

Openingsuren en sluitingsdagen

Open op werkdagen tussen 7u00 en 18u30.

Gesloten tussen kerst en nieuwjaar en jaarlijks enkele brugdagen/studiedagen.

Sluitingsdagen 2022

 

Tarieven

De dagprijs wordt door Kind en Gezin berekend, volgens het inkomen van de ouders. Ouders moeten voor de start van de opvang een attest inkomenstarief aanvragen. Om je attest inkomenstarief aan te vragen of een simulatie te doen: klik hier.